23-05-2013 | door adlibs

Rotterdam 2040

Rotterdam 2040 is de langverwachte nieuwe film van kunstenaar Gyz La Rivière. Het uitgangspunt van de 95 minuten durende film is “Je kan niet vooruit zonder achterom te kijken”. In een energieke mengeling van feiten, fictie en futurisme schetst Gyz La Rivière hoogte- en dieptepunten in de ontwikkeling van de stad Rotterdam. Van zaterdag 18 mei tot en met zondag 16 juni is de film te zien in TENT.

Rotterdam 2040 is een persoonlijke visie

Rotterdam 2040 is geen feitelijke documentaire, maar een film waarin La Rivière zijn persoonlijke visie presenteert op de ontwikkeling van Rotterdam van voor het bombardement tot het jaar 2040, 100 jaar na het bombardement en het 700-jarige bestaan van Rotterdam. Zo pleit hij voor een explosieve groei van bewoners in Rotterdam, toont hij aan dat grote delen van Rotterdam niet zijn verwoest door het bombardement maar door onze eigen handen, en neemt hij oude utopische ideeën over de stad Rotterdam onder de loep. Met archiefmateriaal, nieuw beeld en La Rivière zelf als voice-over weet hij in 95 minuten iedere kijker verliefd te laten worden op zijn lievelingsstad. De film is het tweede hoofdstuk van een langdurige onderzoek naar de geschiedenis van Rotterdam. De voorstudie resulteerde in het boek Rotterdam 2040, verschenen in 2010.

Tags:Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑