OPPERCLAES Extra Large #03 met Adlibs huisschilder Eelco van den Berg

OPPERCLAES Extra Large #03 met Adlibs huisschilder Eelco van den Berg is afgelopen donderdag geopend bij Lokaal Espresso in de Mini Mall Rotterdam. Hiermee werd tevens het Street Science Festival 2013 officieel geopend.

De derde editie van OPPERCLAES. Extra Large is een samenwerking met het Street Science Festival. Voor deze editie zijn drie kunstenaars uitgenodigd, Zenk One, Adlibs huisschilder Eelco van den Berg (a.k.a. Virus) en David ‘June’ Louf. Dit drietal is al sinds de jaren ’80 actief in de graffiti scene en heeft zich daarnaast inmiddels ook ruimschoots bewezen als getalenteerde illustratoren.

In de bovenstaande gallery kun je enkele foto’s checken van de extra Large muurschildering op de eindwand van de Mini Mall die de mannen vorige week in weer en wind gepaint hebben. De mural zal de komende maanden nog te bewonderen zijn. Zeker de moeite waard om te bekijken als je in de buurt bent of als je met de trein richting Rotterdam CS rijdt.

ZENK ONE
Zenk One (Robin Nas) is geboren in Tilburg. Op 16-jarige leeftijd leerde hij de wereld van graffiti kennen, niet wetende dat dit het begin zou zijn van zijn creatieve carrière. In 2005 begon hij zijn eigen ontwerpstudio in Breda. Zijn werk bestaat uit illustraties, schilderijen, muurschilderingen en interieur design. Deze diversiteit bracht hem veel verschillende klanten over de hele wereld. Zijn illustraties zijn herkenbaar aan de soepele en vloeiende ‘realistische’ lijntekeningen met een grafisch tintje. Zijn werk is nauwkeurig, subtiel en toegankelijk. Hij experimenteert met verschillende technieken en materialen. Hij is ook bekend om zijn realistische portretten gemaakt met een spuitbus, het instrument waar het allemaal mee begon 15 jaar geleden.

DAVID LOUF (JUNE)
David Louf begon met graffiti in 1985. Na zijn studie Graphic Design aan de HKU begon hij als artdirector bij Y&R in Amsterdam. In 2000 startte hij samen met Yves van Asten ‘Out Of Order‘, een ontwerpstudio met multidisciplinaire vaardigheden, variërend van grafisch ontwerp, video, interactieve producties en illustratie. Drie jaar geleden begonnen Eelco van den Berg en David Louf ‘Freakshow’, een paar vrienden die graag oldskool graffiti maakten met een abstract tintje, met muurschilderingen door heel Europa.

EELCO VAN DEN BERG (VIRUS)
Eelco van den Berg is illustrator, schilder en graffitischrijver. Hij groeide op in Uden en maakte tijdens de lagere school kennis met hiphop en graffiti. Zijn werk wordt meestal met de hand getekend en onderscheidt zich door zijn sterke gebruik van kleuren en lijnen, gecombineerd met zeer decoratieve elementen. Zijn portfolio toont de verscheidenheid van het werk dat hij maakt en de verscheidenheid van klanten waar hij voor werkt.Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑