Urban Art adlibs-nuit-blanche-2013-28-09-2013

12-09-2013 | door Niels

0

Nuit Blanche Amsterdam een nachtelijke expeditie op de Wallen

Nuit Blanche Amsterdam een nachtelijke expeditie op de Wallen. Het vijfjarig jubileum van de jaarlijkse cultuurnacht Nuit Blanche vindt plaats op zaterdag 28 september. De Amsterdamse Wallen vormen 12 uur lang het speelterrein voor deze lustrum-editie vol opkomende kunstenaars, inspirerende wetenschappers, crazy non-genre spektakels en booming dj’s. Verrassende plekken dagen bezoekers uit om het meest dirty district van de hoofdstad op een nieuwe manier te beleven. De locaties waar dit alles gaat plaatsvinden zijn de Oude Kerk, de Industrieele Groote Club, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, het Bethaniënklooster, TOBACCO Theater en de Waag. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website nuitblancheamsterdam.nl.

Nuit Blanche 2013 – Crazy Makes Beautiful
Nuit Blanche biedt ook dit jaar weer een dwarsdoorsnede van wat er gebeurt buiten de gebaande culturele paden. Multidisciplinair en gevarieerd: van kunst en wetenschap tot food en muziek. Onder de noemer ‘crazy makes beautiful’ worden speciale red light-locaties het podium voor cutting-edge talent.

Een greep uit het programma: Het hart van de Wallen, De Oude Kerk, wordt een sociëteit voor beeldende kunst, performances en muziek waar de artiesten hun duistere kant opzoeken. Iets verderop aan de Dam tovert ‘De Nacht Academie’ de Industrieele Groote Club om tot een centrum voor wetenschap en experiment. In het TOBACCO Theater wordt gegeten. Onder de noemer ‘Dinér Narcotique’ powered by Youth Food Movement wordt een even eerlijk als experimenteel diner geserveerd. In Het Bethaniënklooster – opgericht ter verheerlijking van Maria Magdalena – wordt gefeest en gedanst tot het ochtendgloren. Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond wordt door Stichting Nieuwe Helden ingericht met de multidisciplinaire creative-city-metafoor ‘SYNCity’. Hier zal SNH een stad scheppen zoals deze er volgens hen in de toekomst uit ziet. Alle locaties openen tijdens Nuit Blanche 2013 een nacht lang hun deuren voor een breed publiek met een nieuwsgierige honger naar kunst, cultuur, party, avontuur, innovatie en experiment.

Het volledige programma is te zien op nuitblancheamsterdam.nl.

Over Nuit Blanche
Nuit Blanche is een inspirerende en off-the-beaten track cultuurnacht die wereldwijd in 15 metropolen plaatsvindt. Voorbeeld voor alle Nuits is de editie uit Parijs, die al 29 jaar bestaat. Nuit Blanche (letterlijk: Witte Nacht) vertaalt zich uit het Frans naar ‘Een nacht overslaan’.

In het kort
Wat: Nuit Blanche Amsterdam 2013: een nachtelijke expeditie op Wallen
Wanneer: Zaterdag 28 september | 19.00 – 7.00 uur
Kaarten: € 18,50 (verkrijgbaar via nuitblancheamsterdam.nl). Kaarten voor ‘Dinér Narcotique’ (aanvang om 18:00/20:00/22:00) zijn apart verkrijgbaar – reserveren verplicht.Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑