27-05-2012 | door adlibs

Nuit Blanche Amsterdam 2012

Pak nog wat extra slaap nu het nog kan, want de derde editie van Nuit Blanche komt er binnenkort al weer aan. Op 16 juni 2012 staat het Amsterdamse nachtleven van 7 uur ’s avonds tot 7 uur ’s ochtends in het teken van obscure kunst, creatieve experimenten en vermaak op verrassende locaties. Wees voorbereid op een twaalf uur durende ontdekkingstocht door Amsterdam. Deze editie reikt het festivalterrein van de Wallen tot aan de Cruquiusweg in Amsterdam Oost. Het festival is gegroeid naar meerdere grote locaties met een speciaal programma voor één nacht.

Programma 2012

Tijdens Nuit Blanche 2012 komt er wederom van alles op je pad. Denk aan een intiem variété in Het Paleis van de Weemoed, geniet van een ambachtelijk marktdiner op een mistig industrieterrein in het Oostelijk Havengebied of laat je bekeren tijdens een onorthodoxe nachtmis in Het Bethaniënklooster in de rosse buurt. Ook Casa Rosso, Red Light Radio en Loods 6 zijn dit jaar onderdeel van Nuit Blanche. Het volledige programma is te vinden op de website. Ook kun je deze Facebookpagina checken.

Vrijbuiters en nachtpioniers onthullen Amsterdamse geheimen

Nuit Blanche zoekt ieder jaar nieuwe en onverwachte festivalgrond in Amsterdam en opent deuren die normaal voor festivalpubliek gesloten blijven. Via een open oproep wordt vervolgens een bijzonder kunstprogramma samengesteld.

Algemene informatie

Locaties: Amsterdam Centrum en Oost
Wanneer: zaterdag 16 juni 2012
Tijd: 19.00 – 07.00 uur
Entree: Passe partout ticket € 17,50 / Passe partout CJP leden € 15,00

Over Nuit Blanche Amsterdam

Nuit Blanche Amsterdam is een kunstfestival van 7 uur ’s avonds tot 7 uur ’s ochtends. Het festival is een nachtelijke expeditie langs iconische panden en de rafelranden van de stad. Nuit Blanche laat uitgaan, kunst en live acts samensmelten en geeft zo meer inhoud aan het nachtleven. Bovendien viert Nuit Blanche de culturele bloei in Amsterdam door experimentele pioniers een podium te geven op verrassende locaties. Nuit Blanche is tien jaar geleden ontstaan in Parijs en wordt nu wereldwijd georganiseerd. In 2010 brachten Josine Neyman en Kristel Mutsters – voormalig nachtburgemeesters van Amsterdam – Nuit Blanche naar Nederland en gaven het festival een Amsterdamse stempel.

 Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑