04-09-2012 | door adlibs

Max100 project

De Amerikaanse ontwerper/illustrator Matt Stevens vatte alweer enige tijd geleden het idee op om het Max100 project te starten, waarbij hij 100 verschillende illustraties van de iconische Nike Air Max 1 wilde maken. Na veel bloed, zweet en tranen is het hem gelukt en zijn z’n ontwerpen gebundeld in het Max100 book.

Nu is er in samenwerking tussen Nike, het Max100 project en retailer Social Status een pack van 10 Air Max 1′s ontworpen die zijn ge├»nspireerd op de illustraties van Stevens. Sommige van de ontwerpen zijn exact hetzelfde, terwijl andere bijvoorbeeld alleen qua kleur lijken op de illustratie waarop ze gebaseerd zijn. De schoenen worden verpakt in een fraaie houten doos waarbij uiteraard ook het Max100 boek niet mag ontbreken.

Elk paar is uniek en de schoenen zullen dan ook niet in winkels te koop zijn, maar op 15 september geveild worden waarbij de opbrengst ten bate komt van een aantal goede doelen in Charlotte, North Carolina. Je kunt trouwens bieden vanaf $ 350,-.

Op Hypebeast kun je alvast de eerste vijf paar van de serie bekijken. Meer info over de veiling is op de website Social Status te vinden.Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑