21-10-2013 | door Niels

Henrik Schwarz en Hauschka scripted and prepared

Henrik Schwarz en Hauschka scripted and prepared op zaterdag 23 november in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. De Duitse techno-dj en producer Henrik Schwarz én pianist/componist Hauschka (niet hiermee te verwarren) zijn op verzoek van het Young Pianists Festival een samenwerking aangegaan. Hauschka heeft naam gemaakt met de unieke manier waarop hij de mogelijkheden van de geprepareerde piano exploreert. Schwarz is een bekende DJ en producer van elektronische muziek die onder meer muziek uitbrengt op het bekende Innervisions label. Hij werkte eerder al succesvol samen met de Noorse pianist, componist en DJ Bugge Wesseltoft en bracht samen met hem het album Duo uit. Check hierboven een video van het duo live in actie.

Het werk van Hauschka (artiestennaam voor Volker Bertelmann) wordt wel vergeleken met dat van Steve Reich en Philip Glass, maar ook met Satie. Tijdens zijn concerten komt het publiek oren en ogen tekort, want Hauschka maakt het niet alleen voor zichzelf spannend. Dit concert is in opdracht van het Young Pianists Festival gecomponeerd, en beleeft op zaterdag 23 november 2013 zijn wereldpremière in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam.

Henrik Schwarz en Hauschka scripted and prepared (wereldpremière)
Waar: Muziekgebouw aan ‘t IJ (Amsterdam)
Wanneer: Zaterdag 23 november
Prijzen (inclusief pauzedrankje): € 33,00 (normaal), € 26,50 (CJP) of € 26,50 (Stadspas)
Kaarten kopen: Via de website van het Muziekgebouw aan ‘t IJReageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑