Fashionista adlibs-puma-state-2014-re-issue

23-04-2014 | door Niels

0

Re-issue Puma States grijpt terug naar de begindagen van de hiphop

De re-issue van de Puma States maakt een terugkeer op straat en in de modewereld. De klassieke sneaker groeide in de jaren ’80 uit tot een waar statussymbool binnen de hiphop scene. Na lang niet verkrijgbaar te zijn geweest, is de geliefde States terug en rijker dan ooit. Om de re-issue te vieren vertelt Puma het legendarische verhaal van de States en de rol van de sneaker binnen de hiphopgeschiedenis door middel van vijf exposities in vooraanstaande sneakershops in de Benelux.

Hoe het begon
We gaan terug naar de jaren ’80. Hiphop vierde hoogtijdagen in The Bronx, New York en de Puma Suede was dé schoen in de scene. De stijl werd al snel geadopteerd door verschillende subculturen en diverse (bij)namen voor de schoen volgden, waaronder de ‘Suede’, de ‘Clyde’ en Puma ‘Joints’. De populariteit van de sneaker sloeg over naar de andere kant van de oceaan, waar de UK underground scene de stijl omarmde en eigen maakte. Destijds was de States echter niet verkrijgbaar in Europa, maar zo gewild dat de schoen in groten getale werd verscheept. Hierdoor werd het model officieel omgedoopt tot de ‘Puma States’ – vernoemd naar de geboorteplek van de sneaker.

De States anno 2014
De vernieuwde States is trouw aan het iconische silhouet, maar krijgt een subtiele upgrade voor een meer premium uitvoering. De Spring/Summer 2014 editie van de sneaker heeft een rijkere Suede upper, geperforeerde lederen colar, off-white zool, foam back tongue en herkenbare States signature op de zijkant. De sneaker komt in drie verschillende kleuren die allemaal terugverwijzen naar de old school tijd, en wordt geleverd met twee soorten veters: de standaard dunne veter en de traditionele ‘fat lace’. De States zijn verkrijgbaar bij geselecteerde retailers in de Benelux, voor de verkoopadviesprijs van € 89,95.

Stijlicoon speelt hoofdrol in expositie
Om het unieke verhaal van de States sneaker naar buiten te brengen, exposeert Puma vanaf 23 april 2014 bij verschillende retailers in de Benelux archiefmateriaal uit de gouden eeuw van de hiphop. De expositie vertelt op een artistieke wijze de rol van de States in het ontstaan van de hiphop en B-Boy cultuur. Via interviews met internationale en lokale kopstukken uit de hiphop en sneaker scene wordt in beeld gebracht hoe een sportschoen wereldwijd uitgroeide tot een fashion en cult icoon. De vijfdelige exposite is vanaf 23 april te bezoeken bij SneakerDistrict (Amsterdam), LockandLoad (Utrecht), Panthers (Brussel), Panthers (Gent) en Epic (Breda). Op 14 juni 2014 worden de vijf exposities bij elkaar gebracht voor één totaalexpositie tijdens het internationale b-boy event World BBoy Classic in het Klokgebouw in Eindhoven.

 Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑