15-10-2013 | door Niels

PUMA lanceert langverwachte Trinomic XT2 Plus

PUMA lanceert langverwachte Trinomic XT2 Plus - Retro running sneaker keert na meer dan twee decennia terug naar de straat. Na 22 jaar (het origineel stamt uit 1991) keert de PUMA Trinomic XT2 Plus terug. Het silhouet van deze retro running sneaker wordt gekenmerkt door een subtiele mix van een mesh en suède upper en de klassieke Trinomic zool. De limited edition XT2 Plus wordt gelanceerd in de opvallende kleurstelling lime en zilver. Daarnaast wordt deze herfst van dezelfde lijn ook de XT1 Plus uitgebracht in vier verse kleurstellingen.

De Trinomic technologie
PUMA’s Trinomic technologie is ontstaan in de begindagen van de hardloopgekte, eind jaren ’80. Het begon allemaal met de Natural Running Collectie, die gebruik maakte van dempingscellen in de vorm van een honingraat. Deze cellen werden door het merk verder ontwikkeld, tot in 1989 de Trinomic technologie werd geboren. Alles draaide hierbij om een zeshoekig systeem in de zool dat druk opving en deze op een innovatieve manier verdeelde. In een markt die schreeuwde om innovatie en nieuwe technologieën, vond Trinomic snel zijn weg naar hardlopers. Trinomic werd dan ook al snel toegepast op allerlei PUMA hardloopschoenen, waaronder ook de XT Plus serie, die uitgroeide tot één van bekendste running lijnen met de Trinomic technologie. De Trinomic werd een begrip, niet alleen onder hardlopers, maar ook onder trendsetters en sneakerheads.

Return of the Trinomic XT2 Plus
Deze herfst wordt de originele Trinomic XT2 Plus eindelijk weer teruggebracht aan de voeten van liefhebbers over de hele wereld. Opmerkelijk is dat deze pattas geleverd worden in de originele green box van PUMA. Deze re-issue is dan ook van top tot teen authentiek. De sneaker is een exacte kopie van de nineties versie en biedt een mooie combinatie van vorm en functie. De techniek is nog steeds up to date, terwijl de kenmerkende combinatie van mesh, suède en transparante kunststof laat zien dat klassieke sneakers geen houdbaarheidsdatum hebben.

Re-issue
De PUMA Trinomic XT2 Plus is in Nederland vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Re-issue in Tilburg en kost € 120,-. De XT1 Plus vind je ook bij Re-issue en bij diverse geselecteerde sneakershops door het hele land.Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑